Tartă cu feta şi roşii

Tartă cu feta şi roşii


Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g făină albă
100 g unt, tăiat cuburi
apă rece
½ linguriţă sare

Pentru umplutură:

35 roşii cherry
250 g brânză feta, mărunţită
2 linguri ulei de măsline
câteva frunzuliţe de cimbru
sare şi piper, după gust

Preparare:

Făina se combină cu sarea, se adaugă apoi untul şi se amestecă bine, apoi se toarnă apă şi se frământă bine până se obţine un aluat consistent care se aşază într-o folie de plastic şi se păstrează la frigider pentru cel puţin 1 oră.
Aluatul se scoate de la frigider, se întinde şi se aşază într-o tavă unsă, se asezonează cu brânză feta, cu roşii şi ulei de măsline, după care tava se pune la cuptorul încins în prealabil şi se coace timp de 40 minute. Când este bine rumenită, se scoate şi se garniseşte cu cimbru, apoi se mai lasă la copt încă 10 minute.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*