Tartă cu fructe

Tartă cu fructe


Ingrediente:

Blat
250 g făină
1 gălbenuş
200 g unt
5 linguri zahăr
1-2 linguri margarină
sare

Umplutură
250 g cremă de brânză
1 lingură zahăr
un vârf de cuţit nucşoară
250 g fructe
30 ml brandy
250 g zahăr
1 linguriţă suc de lămâie

Preparare:

Se freacă untul cu margarina, se adaugă zahărul şi gălbenuşul, apoi se incorporează făina. Aluatul se omogenizează şi se coace 40 de minute la foc mediu, timp în care se prepară umplutura.
Mai întâi, se înmoaie brânza şi se freacă cu 1 lingură de zahăr. Restul de zahăr se pune la fiert împreună cu sucul de lămâie şi nucşoara. După primul clocot, se adaugă brandy şi fructele, iar după 5 minute, fructele se scurg şi lichidul se pune deoparte.
Când blatul se răceşte, se unge cu brânză, se decorează cu fructe şi se stropeşte cu sos.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*