Tartă cu mere şi nuci

Tartă cu mere şi nuci


Ingrediente:

5 mere tăiate felii
2 linguri unt
150 g zahăr
un vârf de cuţit scorţişoară
crustă
120 g unt
120 g zahăr
120 g miez de nucă
200 g făină

Preparare:

Se amestecă făina cu zahărul, scorţişoara şi sarea şi se pune în tavă unsă, peste merele tăiate felii. Deasupra se rade unt.
Pentru crustă se amestecă untul cu zahărul, miezul de nucă şi făină, astfel încât compoziţia să nu se omogenizeze, ciocanul să aibă aspectul unor cocoloaşe mici. Se toarnă peste restul ingredientelor din tavă şi se coace 45 de minute la foc mediu spre mare, până ce merele se înmoaie şi crusta se rumeneşte.
Când este gata, tarta se scoate din cuptor, se lasă 10 minute să se răcească şi se serveşte cu frişcă.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*