Tartă cu praz şi spanac

Tartă cu praz şi spanac


Ingrediente:

1 aluat pufos
3 fire de praz (doar partea albă)
100 g spanac, tocat
300 ml lapte
3 ouă
2 gălbenuşuri
2 linguri unt
1 linguriţă cimbru uscat
sare şi piper

Preparare:

Se întinde aluatul pe o planşetă, apoi se aşază într-o tavă unsă şi se păstrează la frigider.
În acest timp, prazule se taie rondele fine şi se căleşte într-o tigaie cu unt fierbinte, se aromează cu cimbru, sare şi piper, se amestecă şi se lasă la rumenit în jur de 10 minute. Se adaugă spanacul şi se mai lasă la foc mic pentru 5 minute, amestecând continuu.
Se încinge cuptorul. Separat, într-un bol se amestecă laptele cu ouăle, gălbenuşurile, sare şi piper, se toarnă peste compoziţia de praz cu spanac şi se omogenizează bine.
Se scoate aluatul de la frigider şi se umple cu acest amestec de legume, după care se bagă la cuptor. După aproximativ 15 minute, tarta se scoate şi poate servi caldă.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ouă, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*