Tartă de cartofi cu ceapă verde şi parmezan

Tartă de cartofi cu ceapă verde şi parmezan


Ingrediente:

Pentru aluat:

300 g făină albă
2 gălbenuşuri
9 linguri unt, tăiat cuburi
apă rece
½ linguriţă sare

Pentru umplutură:

1 kg cartofi albi
120 g parmezan ras
300 ml smântână
1 ou, bătut
1 ceapă verde, tocată
4 linguri unt, tăiat cuburi
nucşoară pudră, după gust
sare şi piper, după gust

Preparare:

Într-un castron se amestecă făina cu untul, gălbenuşurile şi sarea, se toarnă apă rece şi se frământă bine. Se toarnă compoziţia pe o planşetă farinată şi se omogenizează bine cu mâinile până se obţine un aluat pufos care se păstrează la rece timp de 30 minute.
Se întinde apoi şi se aşază într-o tavă rotundă, apoi se coace în cuptor timp de 10 minute. Cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele fine care se aranjează pe toată suprafaţa aluatului, se asezonează cu bucăţele de unt, ceapă verde, sare, nucşoară, piper şi 80 g parmezan. Se face un amestec din ouă şi smântână care se toarnă deasupra, apoi se presară restul se parmezan. Tava se pune la cuptor pentru cel puţin 1 oră sau până se rumeneşte preparatul.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Tarte.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*