Tartă de morcovi cu dovlecei

Tartă de morcovi cu dovlecei


Ingrediente:

1 aluat pentru plăcinte
500 g morcovi
2 dovlecei
200 g mozzarella, tăiată lamele
200 g şuncă
2 ouă
2 cepe albe
2 linguri smântână
2 linguriţe ghimbir măcinat
2 linguriţe nucşoară
2 linguriţe busuioc
ulei de măsline
sare şi piper

Preparare:

Şunca şi ceapa se taie lamele şi se pun la prăjit într-o cratiţă mare. Între timp, se curăţă morcovii şi se taie lamele fine. Dovleceii se taie lamele, fără a-i curăţa însă de coajă şi se adaugă peste ceapa călită, alături de morcovi, se picură ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, nucşoară, ghimbir, busuioc, se amestecă bine şi se lasă la înăbuşit pentru 20 minute, amestecând din când în când.
Aluatul se întinde şi se aşază într-o tavă, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi deasupra se toarnă compoziţia de legume. Se bat ouăle şi se împrăştie peste legume, se întinde apoi smântâna şi preparatul se pune la cuptor pentru 35 minute. Se scoate tava, se presară mozzarella şi se bagă din nou la cuptor pentru încă 15 minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Tarte.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*