Tartă de sparanghel cu brânză

Tartă de sparanghel cu brânză


Ingrediente:

300 g aluat
200 g sparanghel, tăiat bucăţi mici
3 cepe roşii, tăiate cuburi
3 ouă, bătute
100 g brânză fărâmiţată
120 ml smântână
2 linguri unt
sare şi piper

Preparare:

Se pune apă la fiert într-o oală, se sărează şi se adaugă sparanghelul, se fierbe timp de 2 minute, apoi se scoate, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Ouăle bătute se combină cu smântâna, se sărează şi piperează, apoi se adaugă brânza şi se omogenizează bine. Ceapa se căleşte în unt încins.
Se întinde aluatul şi se aşază într-o tavă unsă, se aranjează sparanghelul fiert, apoi ceapa călită şi se deasupra se toarnă amestecul de brânză cu smântână. Tava se bagă la cuptorul încins în prealabil şi se coace timp de o jumătate de oră, până preparatul se rumeneşte la suprafaţă.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*