Tartă din pişcoturi

Tartă din pişcoturi


Ingrediente:

6 ouă
20 pişcoturi
250 g zahăr
500 ml smântână
120 ml suc de lămâie
1 lingură coajă de lămâie, rasă
3 linguri zahăr diluate cu apă caldă, pentru sirop

Preparare:

Se separă albuşurile şi se bat spumă, se incorporează gradual 180 g zahăr, se omogenizează bine cu telul şi se lasă deoparte. Separat se combină gălbenuşurile cu zahărul rămas, sucul şi coaja de lămâie.
Smântâna se combină cu amestecul dulce de albuşuri şi se păstrează la rece. Se prepară un sirop din apă cu zahăr care se toarnă peste pişcoturile aşezate pe un platou şi deasupra se toarnă crema de albuşuri apoi cea de gălbenuşuri. Se pune tava la frigider şi tarta se serveşte rece.

Taguri: , , ,
Categorii: Deserturi, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*