Tarte mexicane

Tarte mexicane


Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g făină albă
4 linguriţe ulei
ulei, pentru prăjit
apă
sare

Pentru umplutură:

1 ceapă albă, tocată
3 linguri sos de tomate
sare, după gust

Pentru asezonat:

1 ceapă verde, tocată
1 linguriţă coriandru tocat
2 linguri salată verde mărunţită
2 linguri smântână
ulei

Preparare:

Se amestecă făina cu 4 linguriţe ulei şi un praf de sare, apoi se adaugă apă şi se frământă bine, până se obţine un aluat omogen care se păstrează deoparte pentru o jumătate de oră. se modelează apoi tarte mici care se aplatizează şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în ulei pentru câteva secunde, se adaugă sosul de tomate şi un praf de sare, se amestecă şi se fierbe la foc mic pentru câteva minute.
Fiecare tartină prăjită este decorată cu sosul de ceapă şi roşii apoi cu ceapă verde, salată, coriandru şi smântână.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria mexicană, Tarte.

Exprimați-vă opinia

*