Timpana

Timpana


Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline
1 ceapă tocată
500 g carne tocată (de vită şi porc)
50 g pastă de roşii
3 foi aluat (foietaj)
750 g roşii tocate
250 ml supă
300 g paste penne
4 felii bacon tocat
1 vânătă tăiată felii
3 ouă bătute+1
50-100 g parmezan ras
3 ouă fierte tari
3 linguri sos Barbecue
5-7 frunze de salată verde
sare, piper

Preparare:

Se pune jumătate din ulei la încins în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte, amestecând mereu timp de 5 minute, până se înmoaie. Se incorporează carnea tocată şi se lasă în continuare la foc mic, omogenizând cu lingura de lemn, până nu mai sunt cocoloaşe, iar compoziţia începe să se rumenească. La acest punct, se adaugă sosul de roşii, apoi, după 1 minut supa. Se dă totul în clocot şi se fierbe la foc ic, 45 de minute, până se îngroaşă sosul.
Când este gata se ia de pe foc şi se lasă 30 de minute să se răcească.
Se pune apă cu sare la fier, se dă în clocot, se adaugă pastele şi se fierb până se înmoaie, după aceea se scurg şi se dau la rece.
Baconul se prăjeşte 5 minute, până devine crocant, se scoate cu paleta pe şerveţele de hârtie şi se lasă la scurs.
În restul de ulei încins, se pun vinetele la prăjit, 3minute pe fiecare parte. Când se rumenesc se scot la scurs.
Pastele se amestecă cu ouăle (atât cele fierte, cât şi cele bătute), parmezanul şi baconul. Se condimentează totul cu sare şi piper, după gust, după aceea jumătate din amestec se toarnă în tavă unsă, peste 2 din cele 3 foi de aluat (foietaj pregătite). Urmează un strat de vinete, restul de amestec cu paste, apoi cea de a III-a foaie de aluat (foietaj).
Se unge totul cu ou bătut, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 1 oră. Când se rumeneşte, se scoate din cuptor, se lasă 20 de minute deoparte, se taie felii şi se serveşte cu sos Barbecue şi frunze de salată verde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă.

Exprimați-vă opinia

*