Tocană de carne cu ciuperci

Tocană de carne cu ciuperci


Ingrediente:

600 g carne fără os
3 morcovi mici tăiaţi felii
3 cartofi mici tocaţi
150 g bacon
200 g ciuperci
250 g fasole verde
3 linguri făină
3 linguri ulei de măsline
500 ml supă de vită
50 g unt
3 cepe mici
1 linguriţă maghiran uscat
1 linguriţă cimbru uscat
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
sare, piper

Preparare:

Se taie carnea bucăţi, se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei încins, până se rumeneşte uniform, pe ambele părţi.
Separat, se călesc baconul şi ceapa tocată. Când se rumenesc, se adaugă carnea supa, cartofii, morcovii, maghiranul şi cimbrul. Se dă totul în clocot şi se fierbe la foc mic, amestecând din când în când până ce carnea se pătrunde şi cartofii sunt aproape gata. După 1 oră se incorporează fasolea verde, iar după alte 15 minute, făina dizolvată în puţin unt şi apă.
Se garniseşte cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte cu… lingura.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci.

Exprimați-vă opinia

*