Tocană de porc în stil San Francisco

Tocană de porc în stil San Francisco


Ingrediente:

6 cotlete de porc
350 ml apă
½ căţel de usturoi, mărunţit
1 lingură bacon, tocat mărunt
3 linguri suc de lămâie
2 linguri pesmet
1 lingură zahăr
6 felii fine de lămâie
½ rozmarin, tocat fin
ulei, pentru prăjit
sare şi piper, după gust

Ingrediente:

Se asezonează cotletele cu sare, piper şi usturoi, apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt bine rumenite pe ambele părţi, se adaugă zahărul, pesmetul şi rozmarinul, se omogenizează bine şi lasă la prăjit, la foc mic.
Se toarnă gradual apa, se fierbe totul până ce compoziţia se îngroaşă, se picură sucul de lămâie, se aşază câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de carne, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 40 minute. Se lasă apoi încă 10 minute la foc mic, fără capac. Când carnea este pătrunsă şi sucul a scăzut mai mult de jumătate, se dă deoparte şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Carne de porc, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*