Tocană de vită cu legume şi bere

Tocană de vită cu legume şi bere


Ingrediente:

750 g muşchi de vită
4 legături praz (doar partea albă)
250 g ciuperci
200 g morcovi
350 ml supă de vită
300 ml bere fără alcool
1 lingură zahăr brun
2 linguri făină de porumb
2 linguri oţet de vin roşu
1 linguriţă cimbru uscat
1 lingură ulei de măsline
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se taie carnea de vită în cuburi mici, jumătate se pune la prăjit într-o cratiţă cu ulei încins, amestecând din când în când iar când este gata se scoate pe o farfurie şi se procedează la fel cu restul de carne.
Se toacă prazul şi se căleşte în aceeaşi cratiţă, se incorporează carnea, se feliază morcovii şi ciupercile, se adaugă peste ingredientele din cratiţă, se învârte cu o spatulă de lemn, după care se toarnă supa de vită, berea şi se condimentează totul cu zahăr, cimbru, sare şi piper. Se dă focul mic, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit pentru 2 ore, până ce carnea de vită e pătrunsă.
Se diluează făina de porumb cu oţetul şi se toarnă peste tocana de vită, se lasă să dea în clocot, amestecând mereu. Se scoate în farfurii adânci şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Carne de vită, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*