Ton cu sos béchamel

Ton cu sos béchamel


Ingrediente:

½ conservă de ton
2 ouă
80 g brânză rasă
100 g miez de pâine îmbibat în lapte
sare, piper

Pentru béchamel:

300 ml lapte
25 g făină de porumb
30 g unt
½ linguriţă boia
sare, piper

Preparare:

Într-o cratiţă mică se amestecă făina de porumb cu laptele rece turnat în ploaie, se asezonează cu sare, piper şi boia, apoi se lasă câteva secunde la foc moale, amestecând constant. La final se încorporează untul şi sosul bechamel este gata. Jumătate din acesta se îmbină cu tonul mărunţit, cu ouăle bătute, brânza rasă şi miezul de pâine înmuiat în lapte. Preparatul se omogenizează bine şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt, apoi se pune la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate pe un platou, se garniseşte cu sosul bechamel rămas şi se poate servi imediat.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Aperitive cu peşte, Peşte.

Exprimați-vă opinia

*