Tort cu banane

Tort cu banane


Ingrediente:

500 g făină
250 g zahăr
120 g smântână
120 g unt
3 banane zdrobite
2 ouă
50 g nucă măcinată
50 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
½ linguriţă scorţişoară
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă amoniac
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Untul şi 250 g zahăr se pun într-un bol şi se omogenizează bine, se adaugă ouăle, piureul de banane, smântâna şi esenţa de vanilie, se învârte bine cu mixerul şi se păstrează deoparte. Făina, praful de copt, sarea şi amoniacul se amestecă într-un bol, după care se toarnă peste compoziţia de mai sus şi se amestecă bine. Separat, se combină nuca măcinată, 50 g zahăr şi scorţişoara, din care jumătate se presară pe fundul unei tăvi bundt, se toarnă apoi jumătate din aluat, restul de nucă şi scorţişoară, apoi aluatul rămas. Tava se dă la cuptor pentru 45 minute iar când blatul este bine rumenit, se ia deoparte şi se lasă la răcit în tavă. Se taie felii şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*