Tort cu brânză şi afine

Tort cu brânză şi afine


Ingrediente:

Crusta
200 g biscuiţi digestivi zdrobiţi
30 g zahăr
100-150 g unt

Umplutura cu brânză
700 g cremă de brânză
200-250 g zahăr
1 lingură făină
5 ouă
1 lingură smântână
1 linguriţă vanilie

Umplutura cu fructe
350 g afine
100 g zahăr
500 ml apă
sucul de la 1 portocală
coaja rasă de la 1 portocală

Preparare:

Se amestecă afinele cu apă şi zahăr, se fierb la foc mic, amestecând mereu cu lingura de lemn, până se dizolvă zahărul şi siropul se îngroapă şi se reduce la 500 ml. Se ia de pe foc, se incorporează sucul de lămâie şi se dă la rece.
Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu zahăr şi unt, se pun în tavă unsă şi se presează ca să ia forma unei cruste, după aceea se acoperă cu folie de plastic şi se pun în frigider.
Se bate crema de brânză, cu zahăr, făină, vanilie şi ouă (incorporate treptat).
Crusta răcită se umple cu straturi din această cremă şi straturi de sirop de afine.
Se dă totul la cuptor şi se coace: 15 minute la foc mediu şi 1 oră la foc mic.
Când se întăreşte, şi numai în interior mai este moale, tortul se lasă să se răcească, se acoperă cu folie de plastic şi se pune în frigider.
După 5 ore se poate servi cu sirop de afine.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*