Tort cu ciocolată şi alune

Tort cu ciocolată şi alune


Ingrediente:

250 g zahăr
160 g ciocolată cu alune
250 g smântână
5 albuşuri
2 linguri lichior de alune
1 linguriţă esenţă de vanilie
½ linguriţă cremă tartar

Preparare:

Se bat albuşurile spumă, se adaugă crema tartar şi se omogenizează bine cu mixerul, se incorporează treptat zahărul, vanilia şi se învârte timp de 10 minute cu mixerul. Se toarnă apoi într-o tavă Kugell tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se coace timp de o jumătate de oră, se scoate apoi şi se lasă deoparte 20 minute. Când se răceşte, se scoate din formă şi păstrează la rece.
Într-un bol se amestecă lichiorul de alune cu ciocolata cu alune mărunţită; într-un alt bol se bate smântâna, se iau 2 linguri din aceasta şi se combină cu amestecul de ciocolată până se colorează bine, după care se toarnă şi restul de smântână bătută. Acest topping se întinde pe suprafaţa aluatului rotund, se pune la frigider pentru cel puţin 1 oră, se taie felii şi se poate servi.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*