Tort cu iaurt

Tort cu iaurt


Ingrediente:

200 g zahăr
150 g unt
2 ouă
250 g făină cu agenţi de creştere
50 g cacao
un vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
250 g iaurt

crema
300 g zahăr
2 linguri cacao
1 lingură unt
5 linguri apă caldă
100 g ciocolată tocată

Preparare:

Se bate bine untul cu zahăr, se adaugă ouăle treptat, după aceea se incorporează făina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu şi iaurtul. Se omogenizează totul şi se toarnă în tavă unsă. Se coace 25 de minute la foc mediu, se răceşte 5 minute în tavă şi se răstoarnă.
Se pregăteşte crema din zahăr măcinat, cacaoa, untul şi puţină apă caldă. Crema rezultată se întinde peste blat şi se garniseşte cu ciocolată.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*