Tort cu morcov şi cremă de brânză

Tort cu morcov şi cremă de brânză


Ingrediente:

Crema de ananas:

60 ml suc de ananas
2 ouă
1 gălbenuş
120 g zahăr
2 linguri unt
1 vârf de cuţit sare

Blatul:

700 g făină
400 g morcovi
60 g nucă de cocos
300 g zahăr alb
100 g zahăr brun
4 ouă
350 ml ulei vegetal
1 lingură praf de copt
1 lingură tarhon
1 linguriţă ghimbir măcinat
½ linguriţă sare

Crema de brânză:

700 g zahăr
480 g cremă de brânză
100 g nucă de cocos
12 linguri unt

Preparare:

Pentru crema de ananas, se toarnă sucul de ananas într-o cratiţă şi se lasă să dea în clocot. Separat, se face un amestec din ouă, zahăr şi gălbenuş care se incorporează în sucul de ananas, se fierbe totul câteva minute, la foc mic, apoi se ia la o parte şi se adaugă untul, sare, se omogenizează şi se pune la rece.
Se ung două tăvi cu unt şi se pudrează cu făină. Pentru blat, într-un castron se amestecă făina cu ghimbirul, tarhonul şi sarea. Separat, se rad morcovii şi se mixează; nuca de cocos se combină cu zahărul şi se omogenizează cu mixerul, se adaugă zahărul brun şi ouăle, se amestecă din nou până compoziţia devine pufoasă, moment în care se toarnă treptat uleiul, apoi mixtura de făina, morcovii şi jumătate din crema de ananas. Aluatul se împarte în 2 şi se toarnă în tăvi care se pun la cuptor pentru o jumătate de oră.
În acest timp, se prepară crema de brânză, astfel: untul cu zahărul se freacă spumă, se adaugă crema de brânză, se amestecă bine, se pune şi restul de cremă de ananas, după care se dă la rece.
Blatul copt, după ce s-a răcit, se garniseşte cu crema de ananas cu brânză, se taie felii şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*