Tort cu spumă de ciocolată

Tort cu spumă de ciocolată


Ingrediente:

1 linguriţă ness
150 g ciocolată
3-5 ouă
1 gălbenuş
1 linguriţă esenţă de vanilie
5 linguri rom sau lichior
3 linguri zahăr

Blat-biscuit

50 g ciocolată
2 linguri cacao
50 g unt
150-200 g biscuiţi digestivi
2 linguri zahăr brun

Preparare:

Se amestecă ciocolata cu cacaoa, se pun într-un vas mic, deasupra băii de aburi şi se omogenizează. Biscuiţii se zdrobesc în robotul de bucătărie, se combină cu zahăr, se incorporează în ciocolată topită şi se aşază pe o tavă. Se apasă cu lingura astfel încât să formeze o crustă groasă de 4 cm şi se dau la rece.
Cafeaua ness se dizolvă în 3-5 linguri apă caldă, apoi se amestecă cu ciocolata rasă (150 g) şi o compoziţie din gălbenuş, vanilie şi rom sau lichior.
Separat, se bat albuşurile până se întăresc, se amestecă cui zahăr, se incorporează în crema de cafea şi vanilie şi se toarnă peste crusta de biscuiţi.
Se dă totul la rece 5 ore şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*