Tort cu zmeură

Tort cu zmeură


Ingrediente:

1 kg zmeură
250 g zahăr
500 g făină
1 lingură praf de copt
un vârf de cuţit nucşoară
150 g unt
100 ml lapte
2 gălbenuşuri
2 albuşuri
500 g smântână dulce
1 linguriţă mentă verde tocată

Preparare:

Se amestecă zmeura cu 150 g zahăr şi se dă la rece.
Separat, se face o compoziţie din făină, 50 g zahăr, praf de copt, nucşoară, unt, sare şi un amestec realizat din lapte şi gălbenuşuri.
Aluatul se omogenizează, se toarnă în 2 tăvi unse şi se acoperă cu albuşurile bătute spumă. Deasupra se presară restul de zahăr şi se dă totul la cuptor. Se coace 45 de minute, până se rumeneşte.
În final, între cele 2 blaturi şi deasupra se porţionează frişca, menta verde tocată şi zmeura.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*