Tort de morcovi

Tort de morcovi


Ingrediente:

750 g morcov ras
250 g alune tocate
4 ouă
300 ml ulei
500 g zahăr
3 linguriţe vanilie
500 g făină
3 linguriţe praf de copt
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
3 linguriţă scorţişoară măcinată
150 g unt moale
sare

Crema
150 g unt
250 g cremă de brânză
500 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
250 g alune tocate

Preparare:

Se bat ouăle cu uleiul, zahăr şi vanilia, se incorporează făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorţişoara şi sarea. Urmează morcovul tocat şi alunele, iar în final, totul se toarnă în tava tapetată şi se dă la cuptor. Se coace 45 de minute la foc mediu, până se rumeneşte şi se pătrunde în interior (înainte de a scoate blatul din tavă, se lasă 15 minute să se răcească şi se taie în 2 pe orizontală).
Separat, pentru cremă, se freacă untul cu crema de brânză, zahărul pudră şi vanilia, se bate totul până la omogenizare, după care se incorporează alunele tocate, se întinde pe jumătăţile de blat şi se dă la rece. Restul de cremă se foloseşte la ungerea şi decorarea tortului.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*