Tort-îngheţată de fructe şi cafea

Tort-îngheţată de fructe şi cafea


Ingrediente:

Cremă
250 g fructe de pădure
150-200 g nuci caju
5 linguri ulei
5 linguri miere
3 linguriţe suc de lămâie
un vârf de cuţit sare

Sos
5 linguriţe cacao
5 linguriţe ulei de palmier
5 linguriţe miere

Blat
250 g migdale
50 g nucă de cocos
100 g cafea ness (eventual de cereale)
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 curmale
1 lingură miere
100 g susan măcinat
3-5 linguri lapte praf

Preparare:

Blat
Se macină migdalele în robotul de bucătărie, se amestecă cu nucă de cocos, cafea, vanilie, curmale, miere, lapte praf şi seminţe de susan. Se toarnă torul în tavă unsă, se întinde, se acoperă şi se dă la rece.
Cremă
Fructele se zdrobesc sau se macină, apoi se amestecă cu nuci măcinate, miere, ulei, suc de lămâie şi sare. Crema se întinde peste blat şi se lasă în continuare la rece. Deasupra, înainte de servire, se pune un sos realizat din ulei de palmier frecat cu cacao şi miere.
Poftă bună!

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Torturi, Îngheţate.

Exprimați-vă opinia

*