Tort Pina Colada

Tort Pina Colada


Ingrediente:

200 g biscuiţi cu vanilie, fărâmiţaţi
100 g nucă de cocos rasă
80 g unt moale
2 plicuri gelatină
180 g zahăr
180 g suc de ananas
240 g cremă de brânză
600 g ananas tăiat bucăţele
60 ml rom
3 ouă
1 lingură zahăr
1 lingură amidon
½ linguriţă esenţă de cocos

Preparare:

Nuca de cocos se combină cu biscuiţii fărâmiţaţi şi untul moale, după care se întinde acest aluat pe suprafaţa unei tăvi care se dă la rece.
Între timp, se face un amestec din gelatină cu 120 g zahăr, se adaugă sucul de ananas şi se lasă la încălzit până se dizolvă gelatina.
Crema de brânză se bate bine cu mixerul, peste aceasta se toarnă siropul de gelatină, romul şi esenţa de cocos, apoi se lasă la răcit. Se separă albuşurile şi se bat spumă, se adaugă treptat 60 g zahăr şi amestecul rezultat se toarnă peste crema de brânză cu gelatină, se omogenizează şi se aşază peste aluatul fărâmicios pus la rece. se pune din nou la frigider, timp în care se pune miezul de ananas într-o cratiţă, alături de zahăr şi amidon, se lasă să dea în clocot iar în momentul în care începe să se îngroaşă, se dă deoparte, se răceşte şi se toarnă peste tortul cu brânză păstrat la rece.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Torturi.

Exprimați-vă opinia

*