Bile de ciocolată

Bile de ciocolată


28 septembrie este Ziua Profesorului în Filipine şi în Taiwan, dar şi ziua în care, în 1803, s-a născut scriitorul realist, istoricul şi arheologul Prosper Mérimée, autorul nuvelei „Carmen”. Tot astăzi se împlinesc 142 de ani de când Toronto a fost declarată capitala provinciei canadiene Ontario. Pe 28 septembrie, ortodocşii îl pomenesc pe Hariton marturisitorul.

Ingrediente:

500 g zahăr
4 ouă
60 g unt
120 g ciocolată vrac
500 g făină
2 linguriţe praf de copt
125 g nuci tocate
125 g zahăr pudră
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Ouăle se amestecă cu zahărul, 2 minute la foc foarte mic, astfel încât amestecul să ne se închege. Îndată ce zahărul s-a dizolvat, se incorporează untul şi ciocolata. Compoziţia se lasă să se răcească, după care se combină cu făina, praful de copt, nucile şi un vârf de cuţit sare. Preparatul se amestecă 1-2 minute cu mixerul, apoi se dă la rece 5 ore. Se iau câte 2 linguri din acest aluat şi, în palmele umede, se modelează bile mici care după aceea, se dau prin zahăr pudră şi se aşază pe o tavă unsă. Se coc la foc mediu 20 de minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*