Chiftele din ficat

Chiftele din ficat


10 septembrie este data la care, în 1824, se năştea Avram Iancu (avocat), unul dinte marii luptători de la Revoluţia din 1848 din Transilvania şi conducătorul de fapt al Ţării Moţilor în anul 1849, când a comandat armata românilor transilvăneni împotriva trupelor lui Lajos Kossuth. 10 septembrie este şi data de naştere a filosofului american Charles Peirce (1839-1914), fondatorul pragmatismului.

Ingrediente:

500 g ficat de miel
1 ou
250 g făină
200 ml lapte
3 cartofi
3 cepe mici
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
un vârf de cuţit praf de copt
sare, piper

Preparare:

Se curăţă ficatul de pieliţă şi se spală, cartofii şi ceapa se decojesc, apoi toate ingredientele se toacă mărunt şi se amestecă cu făină, praf de copt, ou, pătrunjel, sare şi piper. Se incorporează atât lapte cât să se obţină o compoziţie asemănătoare aluatului se pâine.
Din aceasta se prăjeşte pe rând câte o lingură, în ulei încins. Când chiftele se rumenesc uniform pe ambele părţi, se scot la scurs pe şerveţele de hârtie şi se servesc cu ceapă călită, piure, etc.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*