Fattet Hummus

Fattet Hummus


23 septembrie este Ziua Naţională a Arabiei Saudite (1934), dar şi ziua de naştere a unor personalităţi precum cântăreţul spaniol Julio Iglesias (1943), interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca, interpretul american Ray Charles (1930-2004), dramaturgul grec Euripide (480 î.Hr.-406 î.Hr.) şi împăratul roman Cezar August (63 î.Hr.-14)!

Ingrediente:

350 g boabe de năut
300 g lipie
60 g unt
800 g iaurt gras
3 căței de usturoi
1 linguriță sare
50 g semințe de pin
200 g carne tocată de miel, prăjită
Pătrunjel verde, tocat

Preparare:

Năutul boabe se înmoaie minim 12 ore în apă rece, fără sare, apoi se fierbe cca 2 ore. Se ia un vas de iena în care se așază lipiile tăiate pătrat, deasupra se toarnă jumătate din năutul fiert împreună cu jumătate din apa în care a fiert. Se omogenizează iaurtul cu sare și piper și se toarnă peste năut. Se garnisește cu semințe de pin. Deasupra acestui strat se mai adaugă un strat de boabe de năut, carnea prăjită și pătrunjel tocat. Se servește cald sau rece.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*