Friptură de porc cu ceapă roşie

Friptură de porc cu ceapă roşie


Pe 3 septembrie 1937 s-a născut interpreta de muzică populară românească Maria Ciobanu; în anul 1883, tot pe 3 septembrie, se stinge din viaţă prozatorul rus Ivan Turgeniev. Ferdinand Porsche, constructor austriac de automobile şi fondatorul firmei Porsche (care îi poartă numele), s-a născut tot pe 3 septembrie (anul 1875). Peste 1700 de ani de la fondarea statului San Marino, situat în centrul Italiei…şi 38 de ani de la proclamarea independenţei statului Quatar, situat în sud-vestul Asiei.

Ingrediente:

4 felii groase carne de porc
2 linguri unt
4 fire ceapă verde, tăiate rondele
2 cepe roşii, feliate fin
300 g cartofi mici, fierţi
50 ml ulei de măsline
50 ml oţet
cimbru
1 foaie dafin
sare şi piper

Preparare:

Se ia 1 lingură unt şi se lasă la încins într-o cratiţă, la foc mic, se adaugă bucăţile de carne şi se sotează câteva minute, se adaugă rondelele de ceapă, se dă focul mic, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă pe foc încă 20 minute.
Untul rămas se încinge într-o tigaie adâncă şi se sotează ceapa roşie, asezonată cu sare şi piper. După vreo 15 minute se adaugă oţetul, se amestecă şi se ia vasul deoparte.
Cartofii, întregi, se cufundă în uleiul încins, se lasă aşa vreme de 10 minute, la foc mic, se presară apoi cimbru, puţină apă şi se lasă la înăbuşit, sub capac.
Se aranjează pe fiecare platou câte o bucată de carne prăjită, se garniseşte cu ceapă roşie sotată iar lângă se toarnă puţin din sucul în care s-a prăjit carnea. Se serveşte cu cartofii înăbuşiţi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*