Naşterea Maicii Domnului

Naşterea Maicii Domnului


nasterea-maicii-domnuluiUn moment crucial pentru creştinătate: Naşterea Maicii Domnului, sărbătorită în fiecare an pe 8 septembrie. Motiv de bucurie, de sărbătoare, dar şi de activităţi profitabile, existând obiceiul târgurilor de obiecte de tot felul, începând de la vase de lut făcute acasă, ţesături…până la bijuterii, flori, ornamente. Şi cel mai tare se bucură cei care poartă numele după cel al Sfintei Marii, astfel că fiecare Marian, Maria, Mariana, Marin etc. se bucură din plin de această zi.
Rod al rugăciunilor părinţilor săi, Ioachim şi Ana (care, după o viaţă în singurătate şi mereu cu dorinţa aprinsă de a avea un copil, primesc, în sfârşit acest dar de la Dumnezeu, aşa cum l-au considerat încă de la început), Fecioara Maria rămâne cea mai dragă divinitate feminină, cel puţin pentru creştinii români.
Crescută în spirit creştin, Sfânta Fecioară Maria a fost încă de la naştere destinată a purta în pântece pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Astfel că în această zi femeile care îşi doresc foarte mult copii obişnuiesc să meargă la biserică şi să roage. Şi fetele tinere găsesc prilejul de a o invoca pe Fecioara Maria în această zi, în credinţa că acest lucru le va aduce noroc în dragoste. Iar ca să nu aducă ghinion în casă, locuitorii de pe la sate nu aprind focul vreme de două zile de la Sărbătoarea Sfintei Marii; în schimb, sunt nelipsite candelele aprinse, aşezate lângă icoane cu chipul Sfintei Fecioare.
Sărbătoarea marchează totodată începutul toamnei, când se culeg recoltele, se strâng plante medicinale (în credinţa că, sfinţite la biserică, vor vindeca mai repede rănile sau anumite boli) şi…rămas bun razelor fierbinţi ale verii…
Adevărata semnificaţie a acestei zile nu este atât celebrarea naşterii Sfintei Maria, ci mai ales faptul că odată cu naşterea acesteia se poate vorbi de naşterea lui Iisus Mântuitorul. Aşadar, o zi cu mare semnificaţie spirituală, pe care credincioşii o aşteaptă cu drag.

Mihaela Crăciun

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Articole.

2 raspunsuri la Flinstones şi o porţie de pop-corn

  1. Lora a spus:

    “Carnea – una dintre cele mai populare reţete cu carne este “gebratten”, un amestec de carne parţial prăjită, zahăr, frunze de dafin, piper, struguri, smântână, …” – nu exista la trditia evreiasca amestecatul carnii cu lactatele – se imbolnaveste si ficatul si 1data cu el cade si stomacul bolnav de ulcer! ;)

  2. Asterisc a spus:

    Felicitari, o bucatarie inedita, plina de mister, Multumim.

Exprimați-vă opinia

*