Orez ca în Mali

Orez ca în Mali


22 septembrie este Ziua Naţională în Mali, Ziua Independenţei în Bulgaria, dar şi ziua Europeană fără Maşini (din iniţiativa Comunităţii Europene, în România din 2001). Astăzi se împlinesc 510 ani de la proclamarea Elveţiei ca stat independent şi 217 ani de la declararea Republicii Franceze.

Ingrediente:

3 roșii mari
2 linguri pastă de tomate
2 cepe mari, una mărunțită, alta feliată
1 ardei iute sau ½ linguriță boia iute
50 ml ulei de alune
2 căței de usturoi, feliați
500 g carne de miel, tăiată cubulețe
Sare, piper după gust
200 g orez fiert
Legume la alegere

Preparare:

Se opăresc roșiile, se decojesc și se zdrobesc apoi cu furculița, se omogenizează cu pasta de tomate. Ceapa feliată se călește ușor în puțin ulei de alune, cca 3 minute fără a o ardei, apoi se mixează în blender cu ardeiul iute sau se amestecă bine cu boia iute. Separat, se rumenește ceapa mărunțită până devine aurie, se adaugă usturoiul feliat, apoi carnea, aceasta se întoarce în tigaie până devine maronie. Se incorporează pasta de tomate și pasta de ardei iute cu ceapă, se sărează, piperează și se toarnă 200 ml de apă. Dacă se folosesc și legume, acum se pun și ele, se lasă totul să fiarbă mocnit 45 de minute. Compoziția rezultată se omogenizează cu orezul deja fiert.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria africană, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*