Pere caramelizate

Pere caramelizate


29 septembrie a fost ziua de naştere a celui mai vestit scriitor spaniol: Miguel de Cervantes (1547-1616), al cărui roman, „El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”, a făcut înconjurul lumii şi i-a adus autorului titlul de „Principe al ingeniozităţii”. Tot în 29 septembrie, în judeţul Hunedoara, s-a născut şi teologul Arsenie Boca. Astăzi ortodocşii îl pomenesc pe Preacuviosul Părinte Chiriac Sihastrul.

Ingrediente:

6 pere mari
200 g zahăr pudră
200 g frişcă
6 linguri migdale prăjite
1 păstaie de vanilie
sucul de la 2 lămâi

Preparare:

Se curăţă perele de coajă şi se asezonează cu zeama de lămâie, după care se aşază într-o cratiţă, se acoperă cu apă, se adaugă 100 g zahăr şi vanilia ruptă în 2. Se lasă la înăbuşit timp de 20 minute, apoi se scot bucăţile perele şi se lasă deoparte. Sucul rămas se lasă să scadă, se mai îndulceşte cu zahărul rămas şi se amestecă întruna, până ce caramelizează. Se încorporează frişca şi se mai lasă câteva secunde la foc mic.
Fiecare pară coaptă se taie în 6 sau 8 bucăţi, pe lungime, se aşază pe un platou şi se asezonează cu sucul caramelizat, apoi cu migdalele prăjite.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*