Salsa di pomodoro (Sos de roşii)

Salsa di pomodoro (Sos de roşii)


14 septembrie 1895 – a adus inaugurarea podului peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă (proiectat și construit de inginerul Anghel Saligny), tot această zi – în 1926 – a fost terminată prima locomotivă cu aburi, construită la Reșița. În 1928 – a fost inaugurată Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman, din Munții Bucegi – monument închinat eroilor ceferiști căzuți în timpul primului Război Mondial. Pe 14 septembrie 1321 a murit Dante Aligheri, cunoscutul dramaturg italian.

Ingrediente:

500 g roşii
3-5 linguri ulei de măsline
100 g busuioc verde
1 ceapă
Sare

Preparare:

Roşiile se curăţă de coajă şi de sâmburi, apoi se toacă. Ceapa se mărunţeşte, se căleşte 5 minute, apoi, peste ea, în tigaie, se adaugă pulpa de roşii. Amestecul se condimentează şi se căleşte la foc mic. După 10 minute, când se omogenizează, se combină cu busuiocul verde tocat şi se serveşte cu paste reci sau calde şi mozzarella sau un tip similar de brânză.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Reţeta zilei, Sosuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*