Scoici în sos de mere

Scoici în sos de mere


Ingrediente:

1,5 kg scoici
400 ml suc de mere
2 mere golden, curăţate şi tăiate cubuleţe
250 ml smântână
100 ml vin roşu
100 g unt
cimbru, dafin
sare şi piper

Preparare:

Scoicile se pun la fiert într-un vas cu apă, sare, piper, cimbru şi dafin, se desprind apoi şi carnea se taie bucăţele, se sotează în unt încins, peste acestea se împrăştie bucăţile de măr, se mai lasă la foc mic câteva secunde, se adaugă vinul, sucul de mere şi se fierbe totul până scade la jumătate. La final se incorporează smântâna, se asezonează, după gust şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Fructe de mare, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne.

1 raspuns la Sângerete

  1. Viorel DINU a spus:

    Am preparat reteta voastra in sera de revelion, usor de facut si tare ca senzatie…super apreciata la masa.

Exprimați-vă opinia

*