Smochine cu seminţe de susan

Smochine cu seminţe de susan


În 18 septembrie Chile celebrează Ziua Independenței, iar Israel serbează Rosh Hashanah. În 1851 a apărut prima ediție a ziarului The New York Times, sub titlul de The New York Daily Times. Dacă ne întoarcem puțin în timp – aflăm ca pe 18 septembrie 1502, Cristofor Columb poposește în Costa Rica, în ultima sa călătorie. Pe 18 septembrie, anul 53, se naște împăratul roman Traian, iar în anul 96 moare împăratul roman Domițian.

Ingrediente:

5 ceşti vin roşu
3 ceşti zahăr
1 ceaşcă seminţe prăjite
15 smochine
sucul de la o jumătate de portocală

Preparare:

Se amestecă vinul cu zahărul şi se dă în clocot. Se fierbe până ce tot zahărul se dizolvă. Se adaugă sucul de portocală şi smochinele şi se fierbe încă câteva minute, la foc mic.
Se scot smochinele şi se aşază pe un platou. Lichidul se fierbe în continuare până ce devine consistent, ca un sirop. Se toarnă peste smochine.
Se lasă să se răcească. Deasupra se presară seminţe de susan.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*