Sote de legume

Sote de legume


1 septembrie 1955 este data la care s-a înfiinţat, la Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat; 2 ani mai târziu se năştea cântăreaţa americană Gloria Estefan. Pe 1 septembrie 1944 se stinge din viaţă Liviu Rebreanu, scriitor şi academician român; Slovacia, Libia şi Uzbekistan sărbătoresc astăzi Ziua Naţională.

Ingrediente:

1 ceapă albă
1 ardei roşu
1 dovlecel
100 g mazăre păstăi
100 ml vin alb
100 ml smântână
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper

Preparare:

Se curăţă dovlecelul şi se taie feliuţe, mazărea se rupe în două, ceapa se toacă fin, usturoiul se feliază fin şi se pun toate la călit în ulei de măsline încins. Ardeiul se taie bucăţele şi se adaugă peste legumele din cratiţă, se amestecă şi se lasă pe foc până se rumenesc uşor, după care se toarnă vinul, se lasă să fiarbă până scade lichidul, se adaugă smântâna, se condimentează cu sare şi piper iar după încă 5 minute preparatul se poate lua deoparte, se aşază în farfurii şi se serveşte cald.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*