Sufleu de spanac (Franţa)

Sufleu de spanac (Franţa)


21 septembrie este ziua în care, în 1792 Convenţia Naţională Franceză a votat abolirea monarhiei. 21 septembrie este şi ziua de naştere a cântăreţului canadian Leonard Cohen (1934) şi a scritorului american Stephen King (1947), dar şi Ziua Internaţională a păcii şi Ziua Internaţională de luptă împotriva bolii Alzheimer.

Ingrediente:

6 linguri unt topit
3 linguri parmezan ras
500 g spanac
2 linguri făină
½ linguriță sare
200 ml lapte
Un vârf cuțit piper
Un vârf cuțit nucșoară
3 ouă

Preparare:

Se unge forma de sufleu cu jumătate cantitate de unt topit apoi se presară parmezanul ras. Separat, se sotează spanacul, se lasă la foc domol până ce se evaporă lichidul. Într-un alt vas, de mărime medie, se topește untul la foc potrivit, în care se toarnă apoi făina și sarea, se amestecă constant un minut și se stinge totul cu lapte, se omogenizează în continuare până se îngroașă compoziția. Se incorporează spanacul și se continuă fierberea încă 2 minute, se asezonează totul cu piper negru măcinat și nucșoară pudră. Se separă ouăle, jumătate din cantitatea de spanac, încă fierbinte, se amestecă cu gălbenușurile apoi se toarnă în oala cu spanacul rămas, se amestecă. Se bat albușurile, care se incorporează treptat în spanacul cald. Mixtura se toarnă peste parmezan, în forma de sufleu, și se dă la cuptor , pentru 30 de minute, la foc mediu.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*