Supă de mazăre şi carne de miel

Supă de mazăre şi carne de miel


8 septembrie este data la care a fost fondată Universitatea Harvard (1636). Secolul trecut, în aceeaşi zi, 1940, se năştea una dintre cele mai de seamă interprete de muzică populară şi romanţe: Marioara Tănase. Astăzi în calendarele ortodox şi greco-catolic se celebrează Naşterea Maicii Domnului (20 î.Hr.). Nu în ultimul rând trebuie să menţionăm faptul că 8 septembrie este Ziua petrolistului, care se desfăşoară sub patronajul Sfintei Maria şi Ziua Naţională în Tadjikistan şi Coreea de Nord.

Ingrediente:

250 g mazăre
500 g carne de miel
500 g cartofi
300 g morcovi
1 gulie
3 cepe mici
5 felii bacon afumat
2 L apă
sare

Preparare:

Se pune apă la fiert, se adaugă mazărea înmuiată, ceapa tocată şi carnea, se fierbe totul 1 oră, apoi se adaugă baconul afumat. Călit, cartofii, gulia şi morcovii. Când toate ingredientele se înmoaie, compoziţia se condimentează, se toarnă în boluri, se amestecă cu lapte, se garniseşte cu verdeaţă şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*