Supă-desert de pâine cu stafide

Supă-desert de pâine cu stafide


7 septembrie este ziua în care, în 1907, se stingea din viaţă Bogdan Petriceicu-Haşdeu, (enciclopedist, jurist, lingvist, istoric, om politic şi scriitor român). În aceeaşi zi, dar 3 ani mai târziu, Marie Curie izola prima mostră pură de radium. Astăzi este şi Ziua naţională în Brazilia, ţară care în 7 septembrie 1822 îşi proclama independenţa faţă de Portugalia.

Ingrediente:

250 g pâine (din făină de orez)
5 linguriţe stafide
3 linguriţe coajă rasă de portocale
1 baton scorţişoară
100 g smântână
1 L apă
3 linguriţe gem de portocale
5 linguriţe zahăr
sare

Preparare:

Se pune pâinea la înmuiat 5 ore, până se înmoaie, se scurge puţin, după care se omogenizează 1 oră în robotul de bucătărie. Se adaugă stafidele înmuiate, tocate, scorţişoara, coaja rasă de portocale şi zahărul. Se acoperă totul cu apă şi se fierbe 15 minute la foc mic, după care se condimentează cu un vârf de cuţit sare, se toarnă în boluri şi se serveşte cu frişcă (nu uitaţi să îndepărtaţi scorţişoara în prealabil).

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Supe, ciorbe, borşuri.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*