Almejas a la Pescadora

Almejas a la Pescadora


24 octombrie – 1795: Teritoriul Poloniei este divizat între Prusia, Rusia şi Austria. 1929: Bursa din New York se prăbuşeşte. Această zi a rămas în istoria Bursei cu numele de „Joia Neagră” 1931: Al Capone va fi condamnat cu 50.000 dolari şi 11 ani închisoare pentru evaziune fiscală. 1935: Italia invadează Etiopia, iar în 1945: Se înfiinţează Organizaţia Naţiunilor Unite, iar azi este Ziua Organizaţiei Naţiunilor Unite. 1891 – se naşte Rafael Molina-Trujillo, preşedintele Republicii Dominicane, asasinat în 1961 – tirania sa a fost cunoscută sub numele Era Trujillo, considerată una dintre cele mai sângeroase din secolul 20 – El Jefe – impunea până şi bisericilor să afişeze slogane precum “Dumnezeu în ceruri, Trujillo pe pământ”.

Ingrediente:

1 kg scoici
1 ceapă tocată
1 ceaşcă vin alb
2 căţei de usturoi tocat
1 lămâie
dafin
1 cană ulei de măsline
1 ceaşcă apă
2 linguri făină
un vârf de cuţit piper
un vârf de cuţit nucşoară

Preparare:

Se spală bine scoicile. Se toacă ceapa şi usturoiul.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa, la foc mic. Se adaugă făina, piperul, nucşoara şi jumătate din usturoi. După câteva minute, când toate ingredientele au prins o culoare uşor aurie, se adaugă o ceaşcă cu apă, 3 felii de lămâie şi vinul. Se mai lasă la foc mic, încă 3 minute. tot acest amestec se toarnă peste scoicile pregătite şi se fierbe, amestecând din când în când, până ce sosul se îngroaşă suficient.
La sfârşit, cu ajutorul unui polonic se pune câte o porţie de scoici cu sos în fiecare farfurie şi se serveşte fierbinte, cu pâine.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Fructe de mare, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*