Carne de oaie cu ciuperci

Carne de oaie cu ciuperci


31 octombrie – în 1917: tânărul german Martin Luther lipeşte pe uşa bisericii din Wittenberg cele 95 de teze împotriva indulgenţelor ce au marcat începutul Reformei – revoluției protestante. În 1999 Biserica Romano-Catolică și Biserica Luterană semnează Declarația de aderare la doctrină justificării, punând punct astfel disputelor doctrinare referitoare la credință și mântuire, vechi de 1 secol. În 1881 se năștea criticul și istoricul literar român Eugen Lovinescu, autor al teoriei Sincronismului și al Mutației valorilor estetice. În 1993 moare Federico Fellini, regizor italian de film, care afirma că “Dac-ar fi să fac un film despre viaţa unui suflet, ar ieşi până la urmă despre mine”. Fascinaţia lui pentru circ şi “vaudevill”-uri, educaţia catolică şi slujbele lui de tinereţe: reporter criminalistic şi caricaturist, iar mai apoi creator de gag-uri şi de asemenea soţia sa, Giulietta Masina (care apare în multe dintre filmele lui), sunt tot atâtea influenţe puternice în opera sa.

Ingrediente:

500 g carne de oaie, tăiată cuburi
2 linguri ulei de măsline
2 cepe tocate
250 g roşii tocată
5 cartofi tăiaţi cuburi
125 g ciuperci tăiate felii
125 g măsline tocate
500 ml supă de vită
1 linguriţă boia
pătrunjel verde tocat
sare, piper

Preparare:

Carnea se taie cuburi şi se căleşte 5 minute în ulei încins. Se adaugă ceapa, iar după 5 minute, roşiile, boiaua, sare şi piper, după gust. Peste ingredientele menţionate se toarnă supa şi se fierbe 30 de minute.
În continuare se incorporează ciupercile tăiate, apoi, după încă un clocot, cartofii. Se fierbe totul înăbuşit, 20 de minute, apoi se garniseşte cu pătrunjel şi se serveşte cu orez sau paste.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*