Carne de vită cu sirop de arţar

Carne de vită cu sirop de arţar


14 octombrie – în 1465 apare prima mențiune documentară a Bucureștilor ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Țării Românești. În 1789, anul Revoluției Franceze, în America – George Washington proclamă prima sărbătoare a Thanksgiving Day. Anul 1900 este anul apariției cărții semnate de Sigmund Freud – Interpretarea viselor. În 1930 se naște temutul dictator al Zairului, actual Congo – Mobutu Sese Seko, care în 1972 se autoproclama președinte pe viață, murind apoi în exil. În 1990 moare Leonard Bernstein, dirijor și compozitor american, cel ce a compus coloana sonoră pentru West Side Story. Ortodocșii sărbătoresc după sinaxar pe cuvioasa Parascheva.

Ingrediente:

900 g carne de vită, tăiată cuburi
1 cutie roşii uscate
250 ml apă
125 ml vin roşu
60 ml sirop de arţar
½ kg cartofi tăiaţi cuburi
2 cepe tăiate pe jumătate
3 morcovi tăiaţi rondele
3 linguri făină
2 rădăcini ţelină, tocate
3 linguri ulei vegetal
½ linguriţă ghimbir măcinat
¼ pudră de usturoi
¼ linguriţă piper
1 linguriţă sare

Preparare:

Făina şi condimentele se amestecă într-o pungă; se adaugă şi carnea cuburi şi se înglobează bine.
Într-o cratiţă mai mare se prăjeşte puţin carnea de vită; se adaugă roşiile, ceapa, apa, vinul şi siropul de arţar, se acoperă cu un capac şi se lasă la înăbuşit în jur de 2 ore, până ce carnea e fragedă. Se amestecă apoi legumele şi se mai lasă la fiert 30-45 minute. Se serveşte cu garnitură de orez.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*