Cartofi cu smântână şi caş, la cuptor

Cartofi cu smântână şi caş, la cuptor


25 octombrie – 1492 – Cristofor Columb şi vasul său Santa Maria ajung pe pământul Republicii Dominicane, 1941 Germania atacă Moscova, iar în 2004, Fidel Castro anunță că tranzacțiile în dolari americani vor fi interzise. În 1921 se naşte Regele Mihai I al României, iar în 1920 moare regele Alexandru I al Greciei, în urma unei infecții a sângelui provocate de muşcătura maimuței favorite. Azi este Ziua Armatei Române.

Ingrediente:

600 g cartofi fierţi în coajă
200 ml smântână
60 g unt
2 ouă fierte tare
20 g făină
150 g şuncă
60 g caş ras
sare

Preparare:

Într-o tavă unsă cu unt se taie cartofii rondele, un strat de 1 deget. Deasupra se taie un strat de ouă, apoi din nou un strat de cartofi, un strat de şuncă sau cârnat şi din nou cartofi.
Se prepară un sos astfel: 40 g unt topit se amestecă cu 20 g făină, lapte şi se pune la fiert până se îngroaşă. După aceea se ia de pe foc se adaugă sare, smântână şi gălbenuşul de la un ou. Se toarnă în tavă peste cartofi.
Se presară caş ras şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*