Cuşcuş cu carne de vită

Cuşcuş cu carne de vită


10 octombrie – 1903: Compania Bayer a pus în vânzare aspirina. Noul medicament a fost obţinut de un chimist bavarez, Felix Hoffman, pentru a ameliora reumatismul tatălui său. Aspirina a fost derivată la început din acidul salicilic, un extract din coaja de salcie, dar în 1899 Bayer a realizat un procedeu de a–l obţine prin sinteză. În 1813 se naşte Giuseppe Verdi, compozitor italian, iar în 1837: Charles Fourier, filosof (socialism utopic) şi economist francez. 10 octombrie este Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale.

Ingrediente:

1 L apă
500 g carne de vită, tăiată bucăţi
500 g cuşcuş
100 g stafide
100 g năut
150 g roşii din conservă
2 cepe albe, tocate
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 lingură pasta harissa
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper

Preparare:

Se toarnă uleiul într-o cratiţă, se adaugă usturoiul, ceapa, roşiile şi carnea, se condimentează cu sare, piper şi harissa, se lasă la călit câteva minute, după care se adaugă apă şi se fierbe totul timp de 15 minute. Se incorporează năutul şi stafidele şi se continuă fierberea, sub capac. Separat, se fierbe cuşcuşul, se scurge, după care se aşază pe platouri; se toarnă sosul de carne lângă şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*