Dulceaţă de pepene galben cu lămâie

Dulceaţă de pepene galben cu lămâie


11 octombrie – 1811: Primul vapor care funcţiona cu aburi, “Juliana”, a devenit operaţional. 1963 – moare Edith Piaf, cântăreaţă franceză de mare succes, care a consacrat genul “chanson, iar în 1705 se naştea Guillaume Amontons, fizician francez, inventatorul termometrului cu aer (higrometrul). Ca sărbătoare – Ziua Mondială de luptă împotriva durerii.

Ingrediente:

700 g miez de pepene galben
4 lămâie
1 kg zahăr
100 ml apă

Preparare:

Se taie lămâile cubuleţe, la fel şi miezul de pepene, se combină cu zahărul şi se lasă la macerat timp de 12 ore. Se toarnă apoi într-o oală, se adaugă apa şi se fierbe 45 minute, până se îngroaşă. Dulceaţa se toarnă caldă în borcane care se închid ermetic cu capace.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Murături şi conserve, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*