Dulceaţă de struguri negri cu stafide

Dulceaţă de struguri negri cu stafide


5 octombrie marchează data la care flota lui Heraclius preia Constantinopole (anul 610), este data la care are loc la Veneţia premiera operei lui Carlo Goldoni „Il teatro comica” (anul 1750), momentul în care Bulgaria îşi declară independenţa faţă de Turcia, iar Ferdinand I devin ţar (1908), în 1988 Brazilia adoptă Constituţia. 5 octombrie este Ziua Internaţională a Profesorilor. În 1902 se naşte Zaharia Stancu, poet, prozator şi ziarist român, iar în 1830 moare Dinicu Golescu, cărturar şi memorialist român. În 5 octombrie 1989 Dalai Lama primeşte premiul Nobel pentru pace.

Ingrediente:

800 g boabe de struguri negri
200 g stafide uscate
1 kg zahăr
100 ml suc de mere
sucul de la ½ lămâie

Preparare:

Se toarnă sucul de mere într-o cratiţă, alături de sucul de lămâie, de zahăr şi se lasă la fiert timp de 10 minute. În acest timp, se spală strugurii şi stafidele se taie pe jumătate, apoi se împrăştie în sucul ce fierbe. Se amestecă şi se lasă la fiert timp de 40 minute, până se îngroaşă, după care dulceaţa se ia deoparte şi se toarnă caldă în borcane sterilizate.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Murături şi conserve, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*