Ghiveci à la Bulgaria

Ghiveci à la Bulgaria


30 octombrie – 1724: A început construcţia Bisericii Stavropoleos din Bucureşti, de arhimandritul grec Ioanichie, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură din perioada fanariotă. 1905: Împăratul Nicolae al II-lea al Rusiei face publică Proclamaţia din Octombrie, care marchează începutul monarhiei constituţionale în Rusia, acesta precum și membrii familiei lui au fost canonizați drept sfinți de sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse, la 4 august 2000. În 1895 s-a născut Gerhard Domagk, patolog și bacteriolog german, care a descoperit primul antibiotic antibacterian – Sulfonamidochrysoidine – cu efecte asupra virusul streptococcus, primind astfel în 1939 Premiul Nobel pentru Medicină și Fiziologie , fiind forțat de regimul nazist să-l refuze. În 1910 moare suedezul Henry Dunant, fondatorul Crucii Roșii, laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Ingrediente:

250 g brânză (gen feta)
1 ou
1 lingură pătrunjel verde tocat
150 g carne de pui fiartă
150 g cârnaţ picant
1 roşie
1 ardei
100 g ciuperci fierte
3 cartofi fierţi
1 lingură mărar verde tocat
un vârf de cuţit oregano uscat
un vârf de cuţit busuioc uscat
frunze de ţelină
sare

Preparare:

Se toacă toate ingredientele menţionate şi se aşază în straturi: brânză, carne, legume, brânză. Nu uitaţi de condimente.
Se coace totul 20 de minute la foc mediu, până ce brânza se înmoaie, apoi, se unge cu ou şi se coace încă 10 minute.
Se serveşte fierbinte, cu pâine prăjită.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*