Mâncare de miel cu gutui

Mâncare de miel cu gutui


8 octombrie – în 1873 se deschide în Indiana prima închisoare de femei, condusă de femei. Dacă în 1878 armata română victorioasă în Războiul de Independenţă, îşi face intrarea triumfală în Bucureşti pe Podul Mogoşoaiei, care de atunci poartă numele de Calea Victoriei, în 1940 trupele germane ocupă România, în cel de-al doilea Război Mondial. În 1967 liderul Che Guevara, revoluţionar de stânga, şi oamenii lui au fost capturaţi în Bolivia, fiind executat o zi mai târziu. În 1895 se naşte Juan Peron, politician argentinian, iar în 2004 moare Jacques Derrida, filosof francez, părintele deconstrucţiei.

Ingrediente:

1,5 kg pulpă de miel
1 kg gutui
500 g ceapă
100 g unt
1 vârf de cuţit şofran
coriandru verde, tocat
sare şi piper

Preparare:

Carnea se taie în bucăţi de 3-4 cm; ceapa se curăţă şi 100 g din aceasta se toacă mărunt iar restul se taie rondele.
Se pune untul într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se topeşte, se adaugă ceapa tocată, şofranul, bucăţile de carne, se condimentează cu sare, piper şi se amestecă bine. Se acoperă cu apă, se pune capac şi se fierbe la foc mic timp de 1 oră.
Între timp, se curăţă gutuile, se îndepărtează sâmburii şi se taie lamele subţiri de 1 cm, se incorporează în compoziţia de mai sus, alături de rondelele de ceapă, se amestecă bine şi se mai lasă 25 minute la fiert.
În momentul servirii se garniseşte cu coriandru .

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*