Marinată de usturoi, soia şi ghimbir pentru cotlet de miel

Marinată de usturoi, soia şi ghimbir pentru cotlet de miel


13 octombrie – în 1967 se desfășoară la București primul colocviu internațional, dedicat operei lui Constantin Brâncuși, în 1995 – Joseph Rotblat, fizician francez a primit Premiul Nobel pentru Pace, ca militant împotriva folosirii bombei atomice. În 1858 se naște Take Ionescu, politician român și prim ministru al României, și care a reprezentat România la Conferința de Pace de la București, din 1913. În 1987 moare Walter Brattain, fizician american, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică pentru inventarea tranzistorului în 1956.

Ingrediente:

150 ml sos de soia
60 ml ulei de măsline
3 căţei de usturoi
2 linguriţe ghimbir mărunţit
2 linguriţe muştar uscat
2 linguri melasă

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele. Se marineză cotletul de miel cu cel puţin 2 ore înainte. Această marinată este pentru 4-8 bucăti cotlet de miel, depinde de mărimea acestora, cotletele se prăjesc și se pot servi alături de marinata scursă anterior prăjirii împreună cu orez sau cartofi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Sosuri.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*