Parfeu cu dulceaţă de gutui

Parfeu cu dulceaţă de gutui


6 octombrie – în 1866 are loc primul jaf de tren în America, în care fraţii Reno au furat 13.000 dolari, în 1889 se deschide la Paris Moulin Rouge. În 1979 Papa Ioan Paul al II-lea devine primul pontif care vizitează Casa Albă. 1981: Anwar al-Sadat, preşedinte al Egiptului şi laureat al Premiului Nobel pentru pace este asasinat în Cairo. În 1902 se naşte Petre Ţuţea, filosof şi eseist român.

Ingrediente:

200 g dulceaţă de gutui
5 gălbenuşuri de ou
300 ml smântână
100 g migdale prăjite şi feliate
200 g zahăr pudră
200 ml cafea tare
1 linguriţă esenţă de vanilie

Preparare:

În prima zi: se acoperă interiorul unei forme pentru prăjituri cu o folie de aluminiu. Într-un castron se amestecă dulceaţa de gutui cu gălbenuşurile şi cafeaua, apoi se încălzesc în bain-marie, amestecând continuu cu mixerul timp de 15 minute. Când se obţine o cremă groasă, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Se bat spumă 50 ml smântână şi se adaugă la compoziţia iniţială, se combină şi se toarnă un strat în tava pregătită deja. Se continuă cu un strat de migdale prăjite, apoi cu unul de aluat, încă unul de migdale iar la final un start de aluat. Tava se bagă la congelator şi se lasă aşa timp de 10 ore.
A doua zi: se bate restul de smântână, se presară zahărul pudră şi esenţa de vanilie, amestecând omogen. Se lasă tava cu prăjitură în puţină apă caldă pentru a se desprinde mai uşor de pe margini, apoi se scoate pe un platou şi se ornează cu crema de smântână aromată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*