Pate din ficat de pui

Pate din ficat de pui


22 octombrie – 1865: A fost fondat primul ziar muncitoresc cubanez La Aurora. 1911: A aparut revista literară, artistică şi socială Flacăra, sub directia lui C. Banu. 1964: Jean-Paul Sartre, după care existențialismul este un umanism, a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură, dar l-a refuzat, motivând într-o epistolă către Academie: Un scriitor trebuie să refuze să se lase transformat în instituţie, chiar dacă acest lucru are loc sub formele cele mai onorabile, cum este cazul acum. În 1811 se naşte compozitorul şi pianistul maghiar Franz Liszt, autorul Simfoniei Faust şi nu numai. În 1882 moare Ion Andreescu, pictor român, membru post-mortem al Academiei Române, creator al Țărăncii cu broboadă verde.

Ingrediente:

450 g ficat de pui, fiert
250 ml supă de pui
250 ml vin roşu sec
180 g smochine confiate
125 g nucă prăjită şi mărunţită
250 g unt
1 baghetă franţuzească, feliată şi prăjită
1 ceapă mică, tăiată fin
1 lingură coniac
ulei vegetal
arpagic proaspăt, pentru garnisit
frunze de salată roşie, pentru garnisit
1 linguriţă de sare

Preparare:

Se unge un vas cu ulei, se întinde o folie de plastic pe fundul acesteia şi se stropeşte iarăşi cu ulei. Într-o cratiţă de mărime medie se combină ficatul de pui cu supa şi cu ceapa tăiată fin. Se lasă să dea în clocot, apoi se fierbe înăbuşit timp de 12 minute, până ce ficatul este pătruns, amestecând din când în când.
Se scurge lichidul din vas. Se scoate ficatul şi ceapa şi se pun într-un mixer. Deasupra se toarnă coniacul, se adaugă untul şi puţină sare, după care se mixează bine până ce se obţine o pastă fină care se aşază în tava deja pregătită. Se acoperă şi se lasă la frigider cel puţin 4 ore.
Într-o tigaie mai mică se încinge vinul, se dă la o parte şi se încorporează smochinele; se lasă la înmuiat pentru 15 minute, apoi se scot din vin şi se taie bucăţi, se aşază într-un bol şi se bagă la frigider.
Se scoate pasta de ficat din tavă, se aşază pe un vas întins şi se garniseşte pe toată suprafaţa cu nucă mărunţită, salată roşie şi câteva bucăţele de smochine. Se aranjează salata verde în jurul pastei şi se asezonează cu restul smochinelor. Preparatul se serveşte cu feliile de baghetă, prăjite.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*